Through the Things We Make – Åsa Norberg & Jennie Sundén

2017.02.25 – 2017.04.17

I utställningen Through the Things We Make skapar Norberg och Sundén tillsammans verk som berör frågor om konstnärligt arbete, estetik och form som medskapare till samhällelig och social förändring. Deras konstnärskap strävar efter att lösa upp gränserna mellan det privata och offentliga, konst och hantverk, samt det praktiska och det intellektuella arbetet.

Konstnärerna arbetar med olika konstarter och låter ofta konst och hantverk smälta samman. De är engagerade i att synliggöra och lyfta fram föregångare inom kvinnorörelsen och pionjärer inom pedagogik.

Genom de ting vi skapar – Vi pratar konst, konsthantverk och pedagogik!

Göteborgs Konsthall bjuder in till ett inspirerande möte med konstnärsduon Åsa Norberg och Jennie Sundén. Under detta tillfälle får du både lyssna på Norbergs och Sundéns berättelse mitt i pågående utställning på Göteborgs Konsthall samt prova på ett eget skapande utifrån de olika material konstnärerna använder sig av.

Tillfället är en fortbildning för lärare och andra som arbetar med konst, konsthantverk. Syftet är att inspirera förskolelärare och lärare att använda samtidskonst i sitt arbete på förskola och skola och berätta om Göteborgs Konsthalls pedagogiska verksamhet.

Datum: Måndag 13 mars
Tid: 16.00-18.00
Plats: Göteborgs Konsthall
Anmälan: Maila bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se senast 10 februari.

Fortbildningen är planerade av Mija Renström, Intendent för pedagogik vid Göteborgs Konsthall. Vid frågor kontakta mija.renstrom@kultur.goteborg.se