Ett kreativt sommaräventyr vecka 25 och 26

Är du 13–20 år och nyfiken på konst? Ta chansen att delta i ett kreativt sommaräventyr när Göteborgs Konsthall tillsammans med Dômen konstskola anordnar konstkollo! Träffa konstnärer, lär känna nya vänner, samtala om konst, utforska olika material och tekniker – skulptur, teckning, måleri och mycket mera.

Vi låter oss inspireras av Göteborgs Konsthalls stora sommarutställning och arbetar med eget skapande och diskussioner både på plats i konsthallen och i de stora, ljusa ateljéerna på Dômen konstskola i Björngårdsvillan mitt i Slottsskogen. På konstskolan finns fullt utrustade verkstäder och naturligtvis utnyttjar vi också Slottsskogens fantastiska omgivningar: de små skogsdungarna, ravinerna, dammarna, djurparken etc. Här finns många spännande ”rum” att arbeta i.

Tillsammans med professionella konstnärer och konstpedagoger får du prova på olika material och tekniker och vi arbetar både i grupp och individuellt. Du kommer att få enskild handledning samt tillfälle att diskutera ditt eget arbete i synnerhet och konst i allmänhet med övriga kursdeltagare och lärare. Veckan avslutas med en utställning då allmänheten är välkommen. Kollot hålls under dagtid på vardagar kl 10–16 under vecka 25-26. Lunch och material ingår i kursavgiften. Inga förkunskaper krävs för att delta i Konstkollo.

Här kan du anmälan dig till Konstkollo 2017. Anmälan öppnar 20 mars.

För frågor kontakta Alexander Lindblom, alexander.lindblom@kultur.goteborg.se