Välkommen till ett kreativt sommaräventyr!

Är du 13–20 år och nyfiken på konst? Ta chansen att delta i ett kreativt sommaräventyr när Göteborgs Konsthall tillsammans med Dômen konstskola anordnar konstkollo! Träffa konstnärer, lär känna nya vänner, samtala om konst, utforska olika material och tekniker – skulptur, teckning, måleri och mycket mera.

Varje sommar låter vi oss inspireras av Göteborgs Konsthalls stora sommarutställning. Vi arbetar därefter med eget skapande och diskussioner både på plats i konsthallen och i de stora, ljusa ateljéerna på Dômen konstskola i Björngårdsvillan, mitt i Slottsskogen. På konstskolan finns fullt utrustade verkstäder och naturligtvis utnyttjar vi också Slottsskogens fantastiska omgivningar: de små skogsdungarna, ravinerna, dammarna, djurparken, med mera. Här finns många spännande ”rum” att arbeta i.

Tillsammans med professionella konstnärer och konstpedagoger får du prova på olika material och tekniker och vi arbetar både i grupp och individuellt. Du kommer att få enskild handledning samt tillfälle att diskutera ditt eget arbete i synnerhet och konst i allmänhet med övriga kursdeltagare och lärare. Veckan avslutas med en utställning då allmänheten är välkommen. Lunch och material ingår i kursavgiften. Inga förkunskaper krävs för att delta i Konstkollo.

Sommaren 2018 öppnar ansökan under våren. Datum kommer när det närmar sig.

För frågor kontakta Mija Renström mija.renstrom@kultur.goteborg.se