Göteborgs Konsthall - Länk till startsidan
Länk till information om utställningar. Länk till information om programverksamhet. Länk till information om pedagogik. Länk till information om Göteborgs Konsthall. Länk till kontaktinformation. Link for english information.PROGRAM

Vi erbjuder ofta olika program i samband med våra utställningar och på denna sida presenterar vi de kommande programpunkterna under den aktuella utställningen. Främst satsar vi på konstnärssamtal med aktuella utställare men det kan även handla om seminarier i anslutning till utställningens tema, specialvisningar, For Fun, sportlovsprogram m.m.


Guerrilla Girls performance med Frida Kahlo och Kathe Kollwitz den 21 april 2011. Läs mer


Ladda ner aktuellt programblad i pdf-format:

EBprogramblad.pdfEBprogramblad.pdf

- - - - - - - - - - - - - -

TISDAG 15 APRIL KL 12:00-15:00
ONSDAG 16 APRIL KL 12:00-15:00
TORSDAG 17 APRIL KL 12:00-15:00
FOR FUN=SKAPA PÅ PÅSKLOVET!

Kom hit och skapa ditt eget porträtt mitt i utställningen omgiven av konstnären Erland Brands alla hundratals målningar! Under påsklovet tecknar och målar vi små och stora porträtt av oss själva. Våra konstpedagoger dukar upp mängder av inspirerande material att gå loss på. Från fyra år och uppåt. Drop in!

- - - - - - - - - - - - - -

ONSDAG 16 APRIL KL 18:00-19:30
MELODISK RADIOTEATER MED AGNES MERCEDES

Framförs på sprak-språket, skapat av Agnes Mercedes. En blandning av bortglömda dialekter, japanska palindrom, ord med sur, söt och ibland salt efter-smak. Allt inramat av strössel-ljud till ett beat av slagverksliknande pianospel. Liksom Erland Brand hämtar ledtrådar och influenser från konstmusiken, hittar Agnes Mercedes historier och karaktärer till sina ljudkollage genom att bygga upp stora scenografiska världar i sin studio. Efterföljande samtal med Agnes Mercedes och konstvetaren Gustav Magnarsson.

- - - - - - - - - - - - - -

MÅNDAG 21 APRIL KL 13:00-13:30
VISNING. TEMA: YTTRE OCH INRE LANDSKAP

Annandag påsk har vi extra-öppet! Dagens visning handlar om hur konstnären Erland Brand arbetar med kartografi och astronomi i sina verk – liksom med mer personliga ingångar som identitet och självporträtt. Med konstpedagog Emelie Lilja.

- - - - - - - - - - - - - -

ONSDAG 23 APRIL KL 18:00-20:00
BOKRELEASE OCH KONSERT

Emanuel Cederqvist arbetade under några år som mäklarfotograf. Nu släpper han fotoboken Det som blir kvar, där han presenterar en samling bilder av dödsbon från den perioden. Under kvällen visas bilder ur boken, medan bandet Sonores spelar progressiv popmusik.

Klicka här för att läsa mer

- - - - - - - - - - - - - -

LÖRDAG 26 APRIL KL 13:00-13:30
LÖRDAGSVISNING. TEMA: BIOGRAFI

Biografisk visning med ruinromantiska inslag. Visningen avslutas på baksidan av konsthallen med en titt på lämningarna av den byggnad där konstskolan Valand låg åren 1925-1950. Med Andréas Hagström, som curerat den biografiska delen av utställningen med Erland Brand.

Klicka här för att läsa Erland Brands biografi

- - - - - - - - - - - - - - Paus med kaffe kl 13:30 - - - - - - - - - - - - - -

LÖRDAG 26 APRIL KL 14:00-15:30
SKRIVWORKSHOP

Vill du utvecka ditt eget skrivande? Utifrån en rundvandring i utställningen med poeten Sara Hallström samlar vi linjer, idéer och språk. Vi använder detta som utgångspunkt för vårt eget skapande. Vad ger bilderna oss för tankar, känslor och infall? Tillsammans utforskar vi vad som händer på pappret när vi skriver. Ingen föranmälan behövs.

- - - - - - - - - - - - - -

SÖNDAG 27 APRIL KL 16:00-19:00
FINISSAGE MED MERCI POESI

Vi avslutar utställningen med Erland Brand genom att lyssna till en mångfald av röster, språk och erfarenheter inom den samtida poesin när Merci Poesi – Göteborgs internationella poesifestival 2014 tar plats i konsthallen. Programmet består av läsningar och framträdanden på ett flertal olika språk med aktuell poesi, musik och samtal. Med bland andra Ghayath Almadhoun (Palestina, Syrien), Marie Silkeberg (Sverige) samt Garous Abdolmalekian (Iran). Tilltugg och förfriskningar serveras.

- - - - - - - - - - - - - -

16-19 JUNI OCH 23-27 JUNI
KONSTKOLLO

Är du 13–20 år och nyfiken på konst? Ta chansen att delta i ett kreativt sommaräventyr när Göteborgs Konsthall tillsammans med Dômen konstskola anordnar konstkollo! Träffa konstnärer, lär känna nya vänner, samtala om konst, utforska olika material och tekniker – skulptur, teckning, måleri och mycket mera!
Klicka här för mer information om Konstkollo 2014


Länk till information om öppettider.