Göteborgs Konsthall - Länk till startsidan
Länk till information om utställningar. Länk till information om programverksamhet. Länk till information om pedagogik. Länk till information om Göteborgs Konsthall. Länk till kontaktinformation. Link for english information.PROGRAM

Vi erbjuder ofta olika program i samband med våra utställningar och på denna sida presenterar vi de kommande programpunkterna under den aktuella utställningen. Främst satsar vi på konstnärssamtal med aktuella utställare men det kan även handla om seminarier i anslutning till utställningens tema, specialvisningar, For Fun, sportlovsprogram m.m.


Guerrilla Girls performance med Frida Kahlo och Kathe Kollwitz den 21 april 2011. Läs mer


Ladda ner aktuellt programblad i pdf-format:

EBprogramblad.pdfEBprogramblad.pdf

ONSDAG 23 APRIL KL 18:00-20:00
BOKRELEASE OCH KONSERT

Emanuel Cederqvist arbetade under några år som mäklarfotograf. Nu släpper han fotoboken Det som blir kvar, där han presenterar en samling bilder av dödsbon från den perioden. Under kvällen visas bilder ur boken, medan bandet Sonores spelar progressiv popmusik.

Klicka här för att läsa mer

- - - - - - - - - - - - - -

LÖRDAG 26 APRIL KL 13:00-13:30
LÖRDAGSVISNING. TEMA: BIOGRAFI

Biografisk visning med ruinromantiska inslag. Visningen avslutas på baksidan av konsthallen med en titt på lämningarna av den byggnad där konstskolan Valand låg åren 1925-1950. Med Andréas Hagström, som curerat den biografiska delen av utställningen med Erland Brand.

Klicka här för att läsa Erland Brands biografi

- - - - - - - - - - - - - - Paus med kaffe kl 13:30 - - - - - - - - - - - - - -

LÖRDAG 26 APRIL KL 14:00-15:30
SKRIVWORKSHOP

Vill du utvecka ditt eget skrivande? Utifrån en rundvandring i utställningen med poeten Sara Hallström samlar vi linjer, idéer och språk. Vi använder detta som utgångspunkt för vårt eget skapande. Vad ger bilderna oss för tankar, känslor och infall? Tillsammans utforskar vi vad som händer på pappret när vi skriver. Ingen föranmälan behövs.

- - - - - - - - - - - - - -

SÖNDAG 27 APRIL KL 16:00-19:00
FINISSAGE MED MERCI POESI

Vi avslutar utställningen med Erland Brand genom att lyssna till en mångfald av röster, språk och erfarenheter inom den samtida poesin när Merci Poesi – Göteborgs internationella poesifestival 2014 tar plats i konsthallen. Programmet består av läsningar och framträdanden på ett flertal olika språk med aktuell poesi, musik och samtal. Med bland andra Ghayath Almadhoun (Palestina, Syrien), Marie Silkeberg (Sverige) samt Garous Abdolmalekian (Iran). Tilltugg och förfriskningar serveras.

Klicka här för att läsa mer

- - - - - - - - - - - - - -

16-19 JUNI OCH 23-27 JUNI
KONSTKOLLO

Är du 13–20 år och nyfiken på konst? Ta chansen att delta i ett kreativt sommaräventyr när Göteborgs Konsthall tillsammans med Dômen konstskola anordnar konstkollo! Träffa konstnärer, lär känna nya vänner, samtala om konst, utforska olika material och tekniker – skulptur, teckning, måleri och mycket mera!
Klicka här för mer information om Konstkollo 2014


Länk till information om öppettider.