Göteborgs Konsthall - Länk till startsidan
Länk till information om utställningar. Länk till information om programverksamhet. Länk till information om pedagogik. Länk till information om Göteborgs Konsthall. Länk till kontaktinformation. Link for english information.FOR FUN=FOR FUN= en mötesplats för nyfikna, stora som små, på Göteborgs Konsthall.
Inspiration och kreativitet står i centrum.

- - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - -

Lördag 4 juli kl 13:00-15:00
FOR FUN=picknick & GIGANTISKA ord
Konstnären Johan Zetterquist fyller Göteborgs Konsthalls väggar med gigantiska bokstäver i sin utställning. Nu är det din tur att måla megastort! Kom och måla bokstäver och ord i stort format på vår fina bakgård. Vi ser vad som händer när man får skriva och måla riktigt jättestort! Ta gärna med fikakorg och filt! Vid regn är vi inomhus. Från 4 år och uppåt. Drop in!

- - - - - - - - - - - - - -

Lördag 1 augusti kl 13:00-15:00

FOR FUN=Hjälp det brinner!
Tillsammans tittar vi på Göteborgs Konsthalls sommarutställning och inspireras av konstverket Forever Burning Eternal Flame, som betyder ungefär evigt brinnande eldsflamma. Vad tänker du på när du ser eld? Att det är varmt, farligt, mysigt, skrämmande eller kanske vackert? Vi behöver elden för att värma oss men samtidigt kan man bränna sig på den. I studion målar vi sedan eld och saker som brinner. Hur målar man egentligen något som är så hett som eld? Från 4 år och uppåt. Drop in!

- - - - - - - - - - - - - -

Tisdag 11 augusti kl 12:00 – 19:30
Onsdag 12 augusti kl 12:00 – 19:30
Torsdag 13 augusti kl 12:00 – 19:30

FOR FUN=Kalaskonstverk!

Kom och skapa ett mega-superstort färgsprakande allkonstverk med Göteborgs Konsthall under Barnens kulturkalas i Trädgårdsföreningen. Växthuset är fyllt av byggmaterial, trä, kartong, papper, tejp, klister och färg. Måla med fingerfärg, bygg på tvären, höjden, kors och tvärs och tejpa hit och dit… Bra med oömma kläder. Drop in och kostnadsfritt!

Ålder: 0-12 år + vuxenkompisar
Plats: Trädgårdsföreningen, Göteborg (Växthuset)

- - - - - - - - - - - - - -

FOR FUN= Konstjakt
Kom och gör vår kluriga konstjakt på Göteborgs Konsthall. Den innehåller frågor och uppgifter för små och stora att fundera på när ni går runt i utställningen. Fråga i receptionen efter konstjakten!

- - - - - - - - - - - - - -
FOR FUN=Din hjälte på Götaplatsen!
Vem skulle du vilja se stå staty på Götaplatsen? En bästis, en lärare eller kanske ett husdjur? Vi inspireras av utställningen med konstnären Johans Zetterquist och funderar på varför han har gjort en staty av en bankrånare och vilka som får bli statyer och vilka som inte får det. Kom till konsthallen och gör förslag på en egen hjälte som du tycker ska stå staty mitt på Götaplatsen!

När: Varje dag under öppettid

- - - - - - - - - - - - - -

Med utgångspunkt i utställningen eller ett gemensamt tema arbetar vi tillsammans, stora och små, i och utanför studion med att göra egna konstverk. Vi utforskar olika tekniker och material varje gång. Från 4 år och uppåt. FOR FUN= gratis!


Länk till information om öppettider.