Göteborgs Konsthall - Länk till startsidan
Länk till information om utställningar. Länk till information om programverksamhet. Länk till information om pedagogik. Länk till information om Göteborgs Konsthall. Länk till kontaktinformation. Link for english information.AKTUELLT

På denna sida finner du den mest aktuella informationen angående programverksamhet, vernissage och annat som är på gång på Göteborgs Konsthall.


LÖRDAG 7 MARS KL 13-15
FOR FUN=Skriv med textil

I den här utställningen har konstnären skrivit på väggen. Varför har hon gjort det? Och vad skulle du vilja skriva? Tillsammans skapar vi olika budskap med tyg, tråd och färg. Vi trycker egna bonader som kan hängas på väggen hemma. Från fyra år och uppåt. Drop in!

- - - - - - - - - - - - - -

TORSDAG 12 MARS KL 18.00-21.00
Samtal & middag med Skogen:
SAMTAL – Ett samtal i absolut mörker

Samtal är ett verk som skapas i stunden av dem som deltar. Under tre timmar i absolut mörker tar samtalet form utan förutbestämda ämnen eller roller. Samtalar vi annorlunda eller blir vi annorlunda i blickarnas frånvaro? I mörkret kan lyssnandets och samtalets invanda former förändras. Samtalet sker på svenska och vi bjuds på en vegansk middag.
Obs! Obligatorisk förbokning. Begränsat antal platser. Boka din plats på www.skogen.pm

Det är möjligt att delta utan att själv samtala
Vi presenterar oss inte och kallar heller inte varandra vid namn
Samtalet dokumenteras ej
Det är möjligt att lämna samtalet innan utsatt sluttid.

Samtal är producerat av SKOGEN, en plattform för scenkonst i Göteborg.

- - - - - - - - - - - - - -

FREDAG 20 MARS KL 19.00-21.00
LÖRDAG 21 MARS KL 18.00-19.00

Föreställning av Olof Persson Projects:
ME - EVERY BODY, IN A BILLION WORLDS

Vi välkomnar Olof Persson Projects som under två kvällar visar tre rörelsesekvenser ur dansföreställningen Me – every body, volume 2, och som här på Göteborgs Konsthall förhåller sig till utställningsrummet. Åskådarna har möjlighet att röra sig runt och emellan de pågående sekvenserna. Speltid: 40 minuter.

”Vi är miljarder kroppar som i ett organiskt myller vandrar runt, som egna världar, ständigt kolliderande med oss själva och varandra.”

Konstnären Olof Persson i samarbete med:
Ljudkonstnärer – Jean-Louis Huhta, Pierre Proske / Grimus och Robin Rimbaud / Scanner, Modedesigner – Helena Fredriksson / H Fredriksson, Dansare – Rebecca Evanne, Hannah Karlsson, Olof Persson, Adèle St-Aubin och Joakim Envik Karlsson Tekniker och ljussättare – Finn Pettersson, Producent – Anna Karlander, Assistent – Robert Ek

Olof Persson Projects verkar med stöd av Statens Kulturråd, Konstnärsnämnden, Göteborg Stad Kultur, Västra Götalandsregionen.


- - - - - - - - - - - - - -

LÖRDAG 21 MARS KL 15.00-19.00
Programdag:
practice makes progress

Under fyra fullspäckade timmar bjuder vi in till release av utställningens katalog, uppläsning, konstnärssamtal, föreläsning, soppa till ljudinstallation och sist men inte minst en dansföreställning.
Välkommen till en dag som tar sin utgångspunkt i den aktuella utställningen, där vi har bjudit in aktörer att reflektera kring frågor som utställningen väcker.

Program för dagen:
15.00 Konsthallschef Mikael Nanfeldt hälsar välkommen och presenterar katalogen till utställningen practice makes progress
15.15 Författaren och poeten Helena Eriksson läser sin text Till Dana, som också är publicerad i utställningskatalogen.
Helena Eriksson har skrivit ett tiotal diktsamlingar, samt essäboken Någon syr, är det du? En bok om Unica Zürn och Hans Bellmer (2015).
15.30 Misslyckandet som existentiellt villkor.
Samtal mellan utställande konstnär Dana Sederowsky och utställningsintendent Liv Stoltz
16.00 Konstens andra : Föreläsning av Carin Franzén
Franzén diskuterar möjligheten för konstens kritiska potential att överskrida de kortsiktiga och funktionella måluppfyllelserna i dagens nyliberala värld.
Carin Franzén är professor i Språk och kultur vid Linköpings universitet samt medlem i redaktionen för Divan, Tidskrift för psykoanalys och kultur.
16.30 Paus
16.40 Samtalets etik av Frida Sandström från Skogen.
Kan ett samtal i mörker möjliggöra en ny samvaro? Utifrån arbetet med verket SAMTAL – Ett samtal i absolut mörker, vänder sig Frida Sandström till Judith Butler teorier om vad det innebär att tala, och att talas till.
17.00 Repetitiv soppa. Vi bjuder på soppa och bröd som avnjuts tillsammans med en ljudinstallation av Anthony Lappas.
18.00 Me – every body, in a Billion Worlds: Dansföreställning med Olof Persson Project
Se fredag 20 mars för mer information.

- - - - - - - - - - - - - -

KONSTKURS:
FYRA KVÄLLAR OM KONSTEN IDAG
Vad har lett fram till att konsten ser ut som den gör idag? Hur har begreppet konst förändrats och hur ser konstnären själv på sin roll? Med utgångspunkt i Dana Sederowskys utställning practice makes progress på Göteborgs Konsthall kommer du att få perspektiv på och fördjupa dig i olika konstriktningar som varit viktiga och lett fram till hur samtidskonsten ser ut. Kursen leds av Thomas Lundgren och ges i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Vid varje tillfälle medverkar konsthallens personal eller speciellt inbjudna gäster. Kursen är en fristående fortsättning på höstens konstkurs.

FÖRKUNSKAPER: Inga

KURSTILLFÄLLEN: 24, 31 mars, 7 samt 14 april.

KURSTID: 4 x2 studietim, Avg 500:- inkl fika

PLATS: Göteborgs Konsthall, Götaplatsen

Klicka här för anmälan till kursen!

- - - - - - - - - - - - - -

HYR PÅ GÖTAPLATSEN!
Söker du en annorlunda lokal för mingel? En stämningsfull plats för vigsel? Eller en plats för föreläsningar eller andra evenemang?

Klicka här för mer information för att hyra lokal.

- - - - - - - - - - - - - -

KOMMANDE PROGRAMPUNKTER
Klicka här för fler programpunkter

- - - - - - - - - - - - - -


Länk till information om öppettider.