Göteborgs Konsthall - Länk till startsidan
Länk till information om utställningar. Länk till information om programverksamhet. Länk till information om pedagogik. Länk till information om Göteborgs Konsthall. Länk till kontaktinformation. Link for english information.AKTUELLT

På denna sida finner du den mest aktuella informationen angående programverksamhet, vernissage och annat som är på gång på Göteborgs Konsthall.

SÖK PROJEKTUPPDRAG
SKAPANDE SKOLA SÖKER KONSTNÄR

Göteborgs Konsthall ska under våren påbörja ett arbete tillsammans med en skola i Lundby som handlar om att på olika sätt undersöka offentliga rum. Vårens arbete leder fram till en gemensam konstnärlig gestaltning efter sommaren. Gruppen kommer att bestå av elever från en högstadieskola men även av pensionärer/andra vuxna.
Vi söker nu en konstnär som vill arbeta tillsammans med gruppen för en konstnärlig gestaltning i det offentliga rummet. Det rör sig om ett ingrepp av tillfällig karaktär och det kan t.ex. handla om performance, skulptur, installation eller filmprojektion.

Tidsperioden handlar till viss del om våren och primärt om slutet av augusti-september. Göteborgs Konsthall och skolan arbetar utöver konstnärens insats också själva med undersökningar av det offentliga rummet under våren. Medel till arvode kommer från Skapande Skola-pengar.

Skriv några få rader och berätta vem du är och lite löst om vad du tänker att man skulle kunna göra för typ av gestaltning i det offentliga rummet. Vilka erfarenheter har du av att arbeta pedagogiskt?

Skicka snarast in din intresseanmälan till Elisabet Udd, intendent för pedagogik: elisabet.udd@kultur.goteborg.se

- - - - - - - - - - - - - -

VERNISSAGE
MAGNUS BÄRTÅS
- THE STRANGEST STRANGER AND OTHER STORIES

Lördag 27 februari kl 11-17, invigning kl 14, samtal kl 15

Under våren 2016 visar Göteborgs Konsthall en stor separatutställning med Magnus Bärtås, en av Sveriges mest etablerade konstnärer. I The Strangest Stranger and Other Stories sammanförs helt nyproducerade verk med ett urval ur Bärtås äldre produktion. Utställningen förhåller sig delvis till biografins format, både som enskilda livsberättelser och som fragment av större berättelser.

Vernissage 27 februari:
Kl 14:00 - Invigning: Konsthallens chef Mikael Nanfeldt hälsar välkommen
Kl 14:15 - Premiärvisning av filmen The Strangest Stranger
Kl 15:30 - Samtal mellan Magnus Bärtås, David Elliott (curator, skribent och professor i modern och samtida konst) och Johnnie Walker (konstpersonligheten och huvudperson i Bärtås film The Strangest Stranger).

Klicka här för att läsa mer om utställningen

- - - - - - - - - - - - - -

HYR PÅ GÖTAPLATSEN!
Söker du en annorlunda lokal för mingel? En stämningsfull plats för vigsel? Eller en plats för föreläsningar eller andra evenemang?
Klicka här för mer information för att hyra lokal.

- - - - - - - - - - - - - -

KOMMANDE PROGRAMPUNKTER
Klicka här för fler programpunkter

- - - - - - - - - - - - - -


Länk till information om öppettider.