Göteborgs Konsthall - Länk till startsidan
Länk till information om utställningar. Länk till information om programverksamhet. Länk till information om pedagogik. Länk till information om Göteborgs Konsthall. Länk till kontaktinformation. Link for english information.AKTUELLT

På denna sida finner du den mest aktuella informationen angående programverksamhet, vernissage och annat som är på gång på Göteborgs Konsthall.

LÖRDAG 22 NOVEMBER KL 13.30-15.00
BARNEN, ALKOHOLISTERNA OCH KONSTNÄRERNA
Performance-föreläsning av Vague Research Studios
Mitt i den välplanerade förorten Västra Frölunda finns en offentlig plats utan given funktion. Under ett års tid dokumenterade Vague Research Studios en pågående förändringsprocess av denna ”vaga plats” och mötte människor som använder den. Projektet berättar om ett urbant område i kraftig förvandling där vaga platser försvinner och ersätts av nybyggnation. På Göteborgs Konsthall presenteras filmen Barnen, alkoholisterna och konstnärerna genom en interaktiv performance-föreläsning. Vague Research Studios består av Lena TH Berglin och Kajsa G. Eriksson och är en oberoende forskningsstudio som utforskar ”det vaga”.

Klicka här för att läsa mer

- - - - - - - - - - - - - -

ONSDAG 26 NOVEMBER KL 18.00-19.00

TUNNELPOLITIK
Föreläsning med Christopher Kullenberg

Internet framställs ofta som ett gränslöst territorium, men studerar man de platser på jorden där nätet är kraftigt censurerat och övervakat framträder istället en bild av auktoritärt styrda gränser. Mellan det kinesiska eller iranska internet och resten av världen finner vi barriärer i form av digitala brandväggar som ser till att endast den information som är godkänd av regimen får passera. Men på samma sätt som det grävs tunnlar i Gaza och Mexiko, genomkorsas brandväggarna av en annan sorts tunnlar. I Christopher Kullenbergs föreläsning fördjupar vi oss i internets krypterade och virtuella tunnlar som gör att information kan passera obemärkt. Christopher Kullenberg är forskare i vetenskapsteori vid Göteborgs universitet med fokus på frågor om öppenhet och demokrati på nätet.

Klicka här för att läsa mer

- - - - - - - - - - - - - -

LÖRDAG 29 NOVEMBER KL 14.00-15.00
ATT DRA ETT STRECK OCH FÖLJA DET
Föreläsning med Magnus Haglund

Kulturskribenten och musikern Magnus Haglund följer en hemlig utvecklingslinje från La Monte Youngs Fluxusverk från sextiotalet till Leif Elggrens alkemistiska performancekonst och Lina Selanders essäfilmer. Åke Hodell, Bengt af Klintberg, Yvonne Rainer och Lucy Lippard är andra hållpunkter i denna föreläsning som beskriver konstens flyktvägar och förvandling

- - - - - - - - - - - - - -

ONSDAG 3 DECEMBER kl 18.00-19.30
MALLRATS GÖTEBORG - MALLRA LINJEN
Inbjudan och presentation

Är du nyfiken på ett av Göteborgs Konsthalls kommande konstprojekt? Vill du kanske till och med vara med? Konstnären Kristoffer Svenberg presenterar idéerna inför Mallrats Göteborg - Mallra linjen som kommer att äga rum 2015. Genom praktiken att ”mallra linjen” kommer gränsdragningar och linjer i staden att vridas på, förflyttas eller suddas ut för att möjliggöra oväntade möten. Denna inledande presentation riktar sig både till en konst- och arkitekturintresserad publik och till unga eller andra grupper som vill bli medskapare och ta en mer aktiv del i projektet.

Att ”mallra” betyder att bedriva fri kreativ eller konstnärlig aktivitet i ett köpcentrum. Projektet kommer att ge unga från olika delar av Göteborg möjlighet att skapa offentlig konst som ger nya perspektiv på arkitektur och stadens kommersiella rum. Projektet är ett samarbete mellan Kristoffer Svenberg och Göteborgs Konsthall.

- - - - - - - - - - - - - -

LÖRDAG 6 DECEMBER KL 13.00-15.00

FOR FUN=KARTOR

Hur ser din värld ut? Vart går dina vägar? Vi drar linjer och skapar gränser över det vi vet något om och det vi bara anar. En karta är en bild av världen men samtidigt så mycket mer. Den som gör en karta kan själv bestämma hur mycket och hur lite den vill berätta. Kom och skapa din egen världskarta över det som är viktigt i just din värld, detta tillsammans med kartnörden Emelie Lilja. Från fyra år och uppåt. Drop in!

- - - - - - - - - - - - - -

ONSDAG 10 DECEMBER KL 17.00-20.00
WORK AND PROCESS
Film om konstnären Francis Al˙s

Francis Al˙s är en av konstnärerna i utställningen Märk Linjen. Kom till Göteborgs Konsthall för en fördjupning i hans konstnärskap. Klockan 17.00 presenterar utställningsintendent Liv Stoltz två verk av Al˙s som finns med i utställningen, The Loop och Painting/Retoque. 17.30 visas Work and Progress: Francis Al˙s, en film i fem kapitel som på olika sätt målar ett nära porträtt av konstnären Francis Al˙s. Språk: Spanska med engelsk textning. Vi bjuder på popcorn till filmen!

- - - - - - - - - - - - - -

TISDAG 16 DECEMBER KL 19.00-21.00
BERIO SEQUENZA SHOW
Konsert, dans och dikt

Den italienske tonsättaren Luciano Berio skrev musik som tog den mänskliga rösten till platser där den aldrig tidigare varit. Den här föreställningen består av fem av Berios solosequenzor. I pauserna spelas nyskrivna musikaliska kommentarer av Catharina Backman. Programmet innehåller också dans samt Edoardo Sanguinetos dikter skrivna speciellt till Berios solosequenzor. Medverkande: Anna Lindal, Mårten Falk, Stefan Harg, Ingrid Falk, Ivo Nilsson och Kristel Köiva. I samarbete med föreningen Levande musik. Mer information på www.levandemusik.org

- - - - - - - - - - - - - -

LÖRDAG 20 DECEMBER KL 15.00-16.00
MUSIK I MÖRKERTID

Experimentella landskap av toner ur akustik växer fram i nya miljöer. 
Rör sig likt ljus som letar sig genom moln; likt vind genom springor i dörrkarm och vrå. 
Sätter ting i vibration. Vi möter ljudkonstnärer som hämtar musik; urtvinnat & urgröpt från ursprungliga ändå nyfödda ljud. 
Ljuden som fyller rummen. 


Matilda Andersson - röst
Daniel Gahrton - barytonsaxofon

- - - - - - - - - - - - - -


FREDAG 26 DECEMBER KL 13.00-13.30

ANNANDAGSVISNING

Annandag jul erbjuder Göteborgs Konsthall en guidad visning av Märk Linjen.

- - - - - - - - - - - - - -

LÖRDAG 3 JANUARI kl 13.00-15.00
FOR FUN=SE & SKAPA

Med utgångspunkt i utställningen Märk Linjen arbetar vi tillsammans, stora som små, i studion med att göra egna konstverk. Vi utforskar olika tekniker och material. Från fyra år och uppåt. Drop in!

- - - - - - - - - - - - - -

TISDAG 6 JANUARI KL 13.00-13.30
TRETTONDAGSVISNING

Trettondag jul erbjuder Göteborgs Konsthall en guidad visning av Märk Linjen.

- - - - - - - - - - - - - -

FREDAG-LÖRDAG 9-10 JANUARI
THE NON-EXISTENT CENTER
INGENMANSLAND EN PROLOG

Göteborgs konsthall gästas av konstgruppen The Non Existent Center för en tältpresentation av repetitioner inför en fjällsemester med papperslösa aktivister och konstnärer. Information om programpunkten kommer att publiceras på Göteborgs Konsthalls hemsida. Håll utkik!

- - - - - - - - - - - - - -

HYR PÅ GÖTAPLATSEN!
Söker du en annorlunda lokal för mingel? En stämningsfull plats för vigsel? Eller en plats för föreläsningar eller andra evenemang?

Klicka här för mer information för att hyra lokal.

- - - - - - - - - - - - - -

KOMMANDE PROGRAMPUNKTER
Klicka här för fler programpunkter

- - - - - - - - - - - - - -


Länk till information om öppettider.