Göteborgs Konsthall - Länk till startsidan
Länk till information om utställningar. Länk till information om programverksamhet. Länk till information om pedagogik. Länk till information om Göteborgs Konsthall. Länk till kontaktinformation. Link for english information.AKTUELLT

På denna sida finner du den mest aktuella informationen angående programverksamhet, vernissage och annat som är på gång på Göteborgs Konsthall.

Måndag 18 maj kl 15-16
MALLRATS INTAR GÖTEBORGS KONSTHALL

15.00 Alla Mallrats drar upp Göteborgs Konsthalls tunga port med ett långt tjockt rep och öppnar upp konsthallen under en timme på en måndag.

15.10 ca. I Långa galleriet berättar deltagare i Mallrats Göteborg – Mallra linjen om sitt arbete tillsammans med Kristoffer Svenberg, konstnär.

15.45 ca. Den mallrade timmen avslutas med en performance då alla Mallrats gör osynlig graffiti på konstmuseets fasad. Deltagarna har arbetat med att välja ord som de tycker är viktiga i ett gemensamt offentlig rum. Ord som kärlek och empati… Det som bygger ett samhälle.
Klicka här för att läsa om Mallrats

- - - - - - - - - - - - - -

Onsdag 20 maj kl 18.00-20.00
Bokprat & presentation: VIRTUELLA UTOPIER

Konstnärerna Olle Essvik och Joel Nordqvist presenterar sitt projekt Virtuella utopier på temat datorer och konst i form av de två böcker som projektet utmynnat i. Den ena heter just Virtuella utopier och är en experimentell personlig betraktelse kring datorer och konst de senaste hundra åren utifrån bilder, citat och verk. Den andra boken heter Den här datorn och är en undersökning av datorn inom svensk konst från den första persondatorn fram till idag. Dokument, intervjuer och verk från svenska konstnärer, forskare och curatorer som på olika sätt arbetat med datorer och konst.
Under kvällen presenteras böckerna och verk som ingår i projektet, samt ett uppträdande av ljudkonstkollektivet The Harmony Group.

Medverkande i projektet:
Anna Lundh, Johannes Heldèn, Goldin & Senneby, Jonas Lundh, Charlotte & Sture Johannesson,
Erik Bunger, Karin Hansson, Tove Kjellmark, Piratbyrån, Seitl&Lundahl, Erik Berglin, Jim Berggren, Göran Boardy, Palle Dahlstedt, Geraldine Juaréz, Stefan Karlsson, Arne Kjell Vikhagen, Lars Vipsjö med flera.

Projektet har genomförts med stöd från Konstnärsnämnden och Längmanska stiftelsen.

- - - - - - - - - - - - - -

Lördag 23 maj kl 13-13.20
VISNING: på svenska
Under utställningsperioden erbjuds guidade visningar av Transition / Omvandling på arabiska, engelska, persiska och svenska (det sistnämda även för nybörjare). Ingen föranmälan krävs vid de nedan angivna tiderna. Vid önskemål om guidad visning på andra tider kontakta: info@akademinvaland.gu.se minst 48 timmar före ditt besök.

Lördag 23 maj kl 13-14.30
VISNING: på arabiska
Lördag 23 maj kl 13.30-14.30 ges en visning på arabiska av Saria Dalain.

- - - - - - - - - - - - - -

Söndag 24 maj kl 16.00-16.30
LJUDPERFORMANCE: IMPERIET
Tobias Kiel Lauesen

I utställningen Transition/Omvandling visas installationen Imperiet (2015), en gammal bandspelare som utgör en analogi till dagens övervakningssamhälle. Installationen är ansluten till en mikrofon som tjugofyra timmar om dygnet upptar allt ljud i dess närhet. Bandspelaren är konstruerad som en loop, där lager läggs till lager av inspelat ljudmaterial.

- - - - - - - - - - - - - -

Besök mellan utställningar:
Lördag 30 maj kl 16.00-17.30
Söndag 31 maj kl 16.00-17.30
Dansinstallation:MOI

Välkommen till världspremiär av det nyskrivna verket Moi, där koreografen Jeanette Langert för första gången sätter den egna kroppen i fokus. Detta gör hon med Jacques Derrida i tankarna och med Göteborgsoperans dansare Dan Langeborg som partner. Jaget utforskas till upplösning i Göteborgs Konsthalls avskalade rum. Längd: ca 30 minuter följt av mingel.

Koncept, koreografi & dans: Jeanette Langert och Dan Langeborg

Fri entré, ingen förhandsbokning.

Läs mer

- - - - - - - - - - - - - -

KONSTKOLLO - ETT KREATIVT ÄVENTYR

Är du 13–20 år och nyfiken på konst? Ta chansen att delta i ett kreativt sommaräventyr när Göteborgs Konsthall tillsammans med Dômen konstskola anordnar konstkollo vecka 25 och 26! Träffa konstnärer, lär känna nya vänner, samtala om konst, utforska olika material och tekniker – skulptur, teckning, måleri och mycket mera!

Klicka här för att läsa mer om Konstkollo

- - - - - - - - - - - - - -

MALLRATTS GÖTEBORG - MALLRA LINJEN

Under 2015 drivs projektet Mallrats Göteborg – Mallra Linjen i samarbete mellan Göteborgs Konsthall, konstnären Kristoffer Svenberg och gymnasister från olika deklar av Göteborg - samt en grupp seniorer. Projektet kretsar kring att göra offentlig konst i kommersiella rum. Miljöer så som shoppinggallerior, köpcentrum eller liknande vilket även är platser som bär på en semi eller halvoffentlig status i dagens städer. Var går egentligen gränsen mellan det privata och offentliga?

Klicka här för att läsa mer om Mallratts

- - - - - - - - - - - - - -

HYR PÅ GÖTAPLATSEN!
Söker du en annorlunda lokal för mingel? En stämningsfull plats för vigsel? Eller en plats för föreläsningar eller andra evenemang?

Klicka här för mer information för att hyra lokal.

- - - - - - - - - - - - - -

KOMMANDE PROGRAMPUNKTER
Klicka här för fler programpunkter

- - - - - - - - - - - - - -


Länk till information om öppettider.