Filmfestivalen Vänskap IRL

2018.03.24, 11:00 - 17:00

Välkommen till filmfestivalen Vänskap IRL på Göteborgs Konsthall!

Under våren 2018 har unga mellan 8-12 år skapat och bidragit med kortfilmer om vänskap  på och utanför internet. Lördagen den 24 mars tar de över hela utställningsrummet på Göteborgs Konsthall! Vi är stolta över att presentera filmfestivalen Vänskap IRL  en heldag där du bjuds in att ta del av deras berättelser.

Filmerna, som är max tre minuter långa, visas under hela dagen  kl 11-17 på projektionsytor där det vanligtvis är ordinarie utställning (observera: det går alltså inte att se Mozart´s Ghost den här dagen).

Mellan klockan 13-15 pratar vi film på och utanför nätet, och tittar närmare på några av filmerna. Några av filmskaparna berättar själva om sina verk, och vi tar upp frågor som: vad händer online och vad behöver vuxna vara rädda för  och inte?

Filmfestival är öppen för precis alla: för dig som medverkat, unga, föräldrar och för dig som helt enkelt är nyfiken. Vi bjuder på popcorn och något att dricka. Fri entré.

Bjud in dina vänner till Facebook-eventet här!


Filmfestivalen sker i samarbete mellan Barnfilmskolan Akademi Valand, Göteborgs Konsthall och konstkonsulenten i Göteborgs stad och är en del av programmet under utställningen Mozart´s Ghost.