Ingång

Göteborgs Konsthall har två ingångar; en hög trappa direkt från Götaplatsen, och en trappa samt hiss via ingången från Göteborgs Konstmuseum. Till Göteborgs Konstmuseums entré finns en kortare trappa och till denna trappa finns en ramp på vänster sida, vid restaurangen.

Lokaler

Alla utställningsrummen i Göteborgs Konsthall är på ett plan utan större trösklar. Ett verkstadsrum för workshops, kallat Lilla Ateljén, är beläget en halvtrappa ner och denna trappa saknar hiss och ramp.

Handikappanpassad toalett med skötbord finns. Alla toaletter är förstärkta med kontraster för tydligare synlighet av utrustning.

Förvaringsboxar finns i kapprummet.Väskor får tas med in i utställningen om måttet inte överstiger 35×25 cm. Ryggsäck får inte bäras på ryggen, endast i handen.

Assistanshundar är självklart välkomna!

Detaljerad information om tillgänglighet i byggnaden och området finns samlad på Tillgänglighetsdatasen

Webbplatsen

Webbplatsen är byggd med mobilanpassning som gör att webbplatsen anpassar sig till storleken på besökarens skärm.

Webbplatsen använder relativ textstorlek och du kan därför ändra textstorleken direkt i din webbläsare. Hur man gör det varierar något mellan olika webbläsare, men i de flesta fall finns kommandon för detta i Visa-menyn (View i engelska versioner av webbläsare) alternativt under Zoom. Om du är osäker på hur man gör: läs informationen i webbläsarens hjälpfunktion.

Frågor

För specifika frågor om tillgänglighet kontakt oss gärna på goteborg.konsthall@kultur.goteborg.se och 031-3683450